Overbrugging

Het kan zijn dat u voor een korte periode extra hulp en verzorging nodig heeft. Veelal na een ziekenhuis- of verpleeghuisopname is er behoefte om nog even te kunnen aansterken.

Het kan ook zijn dat door calamiteiten in uw thuissituatie, u niet meer in staat bent om zelfstandig te blijven wonen.

Binnen de drie woonzorgcentra zijn mogelijkheden voor kortdurende opvang. U kunt dan voor een korte,  (overbruggings)periode, gebruik maken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum. We hebben hiervoor een aantal appartementen beschikbaar.

Hiervoor geldt wel dat u een geldige indicatie moet hebben.

Heeft u de dagelijkse zorg voor uw partner of ouder die dementie heeft?  Om de intensieve zorg te kunnen volhouden en zelf geen gezondheidsklachten te krijgen, kan het goed zijn om de zorg af en toe uit handen te geven. In de regio Oost-Veluwe bieden enkele instellingen appartementen om mensen met dementie op te vangen als u er even tussen uit wilt of moet. Dit kan regelmatig zijn (bijvoorbeeld één keer per maand een weekend of een dag per week) of incidenteel (bijvoorbeeld in geval van vakantie, een bruiloft of een geplande ziekenhuisopname). De instellingen bieden 24-uurszorg. U kunt als mantelzorger dus met een gerust hart de zorg uit handen geven.

U kunt de folder over vervangende zorg buitenshuis (respijtzorg) hier downloaden: www.netwerkdementie.nl/brochures-projecten

Voor meer ondersteuning en informatie over dementie kunt u terecht bij het Geheugensteunpunt. Kijk op www.hetgeheugensteunpunt.nl


 

< naar vorige pagina

Activiteiten

Geen activiteiten.