Voorzieningen en omgeving

Prachtig uitzicht over het parklandschap
De Veenkamp, gelegen op een van de mooiste plekken van Apeldoorn, biedt ruim plaats voor zorg aan ouderen. De meeste appartementen zijn eenpersoons, enkele tweepersoons. Veel appartementen hebben een aparte slaapkamer. De Veenkamp heeft een gezellige gemeenschappelijke ruimte die gebruikt wordt als restaurant en waar de cliënten elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, zoals bingo, kaarten, biljarten, kerkdiensten en muziek- en filmvoorstellingen. U kunt gebruik maken van 'De Veenkamp Expres', een personenbusje om bijvoorbeeld mee naar de markt te gaan. De Veenkamp beschikt bovendien over een huiswinkel voor de dagelijkse benodigdheden, een kapsalon, een pedicure, een internetcafé en een bibliotheek. Via de kabelkrant wordt u geïnformeerd over allerlei activiteiten.

Dagactiviteiten
Wie wat ouder wordt, komt soms wat minder makkelijk in contact met anderen. Het kan ook zijn dat u wat vergeetachtig wordt, of minder mobiel bent. De Goede Zorg biedt daarom verschillende dagactiviteiten aan, voor zelfstandig wonende ouderen.

Dagverzorging Het oude Loo is bedoeld voor dementerende ouderen en ouderen uit de wijk. Deze vorm van dagbesteding is voor mensen met sociale problematiek, zoals eenzaamheid en/of beginnende dementie. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding afhankelijk van de behoefte van de bezoeker.

Huiskamers
Voor cliënten met extra behoefte aan begeleiding en structuur heeft De Veenkamp 5 huiskamers. Elke huiskamer heeft een kleine groep cliënten, die toepasselijke activiteiten ondernemen en samen kunnen eten. De activiteiten op de huiskamer sluiten zoveel mogelijk aan bij de interesses en behoeften van de cliënten. Structuur, activering, ontmoeting en gezelligheid staan centraal. 

Nieuwe cliënten van De Veenkamp hebben een kennismaking met de welzijnsmedewerker om te bespreken wat iemand prettig vindt. Er wordt gekeken hoe iemands hobby’s of wensen ingepast kunnen worden in het activiteitenaanbod. Dat kunnen activiteiten zijn op de huiskamer of op het eigen appartement. Daarnaast kunnen cliënten naar behoefte deelnemen aan grotere gemeenschappelijke activiteiten in De Veenkamp. De welzijnsmedewerker kan ook een beroep doen op vrijwilligers om extra aandacht en hulp te geven aan cliënten.

Het vaste team van gediplomeerde welzijnsmedewerkers maakt het mogelijk dat de huiskamers alle dagen van de week geopend zijn, ook tijdens de feestdagen. 
 

 


 

< naar vorige pagina

Activiteiten

Geen activiteiten.