Inspiratiesessie Machteld Huber

De meeste zorgorganisaties zijn, onder invloed van de gewijzigde regelgeving en financiering, sterk in ontwikkeling. Er is binnen De Goede Zorg gekozen voor een ambitieuze aanpak van de organisatiecultuur: plat en flexibel maken van de organisatie, de klant en de zorgverlener in regie, zorgteams met meer zeggenschap en beslissingsruimte.

En op 24 januari is misschien wel de grootste verandering gestart: ‘anders kijken naar gezondheid en daarmee inruilen van het medisch model voor positieve gezondheid’!

Arts-onderzoeker Machteld Huber heeft medewerkers, vrijwilligers en netwerkpartners van De Goede Zorg tijdens een Inspiratiesessie inkijk gegeven in haar gedachtengoed ‘positieve gezondheid’. In haar nieuwe concept van gezondheid staat de mens centraal, niet de ziekte. Mensen voelen zich in hun kracht aangesproken en niet in hun zwakte. Misschien heeft iemand wel een diagnose van een ziekte, maar er is een heel groot gebied waar hij of zij wel gezond is. Die gezondheid kan nog versterkt worden.

De Goede Zorg meent dat dit gedachtengoed de cliënten ten goede komt en gaat haar organisatie volgens dit gedachtengoed inrichten. Het vormt de basis van het nieuwe kwaliteitssysteem. (foto door Jan van den Heuvel)

< naar vorige pagina

Activiteiten

Geen activiteiten.